پنجشنبه ۰۱ آذر ۱۴۰۳  |  Thursday, 21 November 2024

دیباچه

کد خبر: ۵۱۱۲۶
تاریخ انتشار : ۴۶ : ۱۱ - ۱۵ آبان ۱۴۰۰
گفتگو «دیباچه» با نویسنده کتاب «استاد» ( خرده روایت‌هایی از زندگی شهید هسته‌ای مجید شهریاری )
مینا قنبری: کتاب «استاد» خرده روایت‌هایی از زندگی شهید هسته‌ای «مجید شهریاری» است که حدود ۲۰۰ خاطره از دوستان، دانشجویان و همکاران، همسر و فرزند شهید به قلم فاطمه شایان پویا به رشته تحریر درآمده است. چندی پیش مقام معظم رهبری ماجرای حل مساله فیزیک توسط استاد شهید «مجید شهریاری» را از این کتاب نقل کردند و این کتاب بسیار مورد استقبال مردم به خصوص قشر جوان و دانشجو قرار گرفت.

فاطمه شایان پویا نویسنده کتاب «استاد» درخصوص نگارش این کتاب در گفتگو با «دیباچه» گفت: من از سن کم علاقه بسیاری به نوشتن داشتم، از سن کم گاهی سفرنامه و برای مناسبت‌های مختلف متن می‌نوشتم و حتی در دوران دبیرستان رمانی نوشتم، اما برای چاپ آن اقدام نکردم، در هر صورت نویسندگی را به صورت تکنیکی انجام نمی‌دادم. در دوران دانشگاه مقاله‌هایی می‌نوشتم که در نشریه و روزنامه چاپ می‌شد تا اینکه در مقطع ارشد مهندسی هسته‌ای دانشگاه شهید بهشتی قبول شدم و در آن دوران از محضر استاد مجید شهریاری و استاد عباسی که هر دو ترور شدند،استفاده کردیم.بعد از دوران ارشد،کارگاه‌های مجازی نویسندگی را به صورت تخصصی گذراندم، در این میان شروع به نگارش کتاب «استاد» کردم؛ در واقع تجربه‌ها را زمان انجام کارکسب میکردم.
 
فاطمه شایان پویا : دوست داشتم کتاب « استاد »  به صورت داستانی روایت شود، اما انتشارات با کار خام بیشتر موافق بود!

او ادامه داد: دوست داشتم کتاب به صورت داستانی روایت شود، اما انتشارات با کار خام بیشتر موافق بود، در این سال‌ها با همکلاسی‌ها، اساتید و همکاران خود و همچنین خانواده شهید و بعد‌ها دوستان شهید هم به من معرفی شدند که با آن‌ها مصاحبه کردم. در کل هدف من این بود تا درس‌هایی که شهید شهریاری به ما آموخته را در کتاب روایت کنم. عنوان بندی‌های کتاب «استاد» هم بر همین اساس است. ما می‌دانستیم که استاد شهریاری به حافظ بسیار ارادت  داشت از همین رو در نام گذاری عناوین کتاب از غزلیات و ابیات حافظ استفاده کردم؛ هم به لحاظ مفهومی برای تیتر سرفصل‌ها و هم بیتی که از آن استفاده شده تا مفهوم را برساند.

« شایان پویا » با اشاره به اینکه در ابتدا و انتهای کتاب سکانس اول و آخر آورده شده، بیان کرد: دختر شهید شهریاری دو خواب دیده که هر دو پرمفهوم بودند و من می‌خواستم آن‌ها را بنویسم، اما آن‌ها خاطره نبودند به همین دلیل از دو خواب بصورت سکانس استفاده کردم که هم یاد خدا بود که در ابتدای کتاب و دیگری درباره شهادت که در انتهای کتاب و سکانس آخر نوشتم.

این نویسنده درخصوص اشاره رهبر انقلاب به داستان مساله حل فیزیک از کتاب «استاد» بیان کرد: روزی که مقام معظم رهبری داستان مساله حل فیزیک را نقل کردند من در مشهد مقدس بودم و نتوانستم تلویزیون را تماشا کنم، مدیر انتشارات به من زنگ زدند و گفتند این اتفاق افتاده و آن بخش از سخنان رهبر را برای من فرستادند. زمانی که آن فیلم را دیدم بسیار خوشحال شدم. این کتاب، کتاب شهید است و خود او کار‌ها را پیش می‌برد، من فقط وسیله‌ای بودم تا بتوانم خاطرات را انتقال دهم. کتاب «استاد» درمیان دانشجویان و جوانان و همچنین اساتید بسیار دیده شد و نظرات مثبتی دریافت کردم. دوست داشتم فضایی که ما آن روز‌ها تجربه کردیم را به دانشجویان جدید هم منتقل کنم.
 
فاطمه شایان پویا : دوست داشتم کتاب « استاد »  به صورت داستانی روایت شود، اما انتشارات با کار خام بیشتر موافق بود!

او افزود: یکی از بهترین اتفاق‌هایی که برای من رخ داد این بود که چندی بعد از فوت مادر شهید شهریاری دانشجویان دانشگاه شهید بهشتی با من تماس گرفتند و گفتند می‌خواهیم در پویش دانشجویی  برای دانش آموزان و دانشجویان بی بضاعت لوازم التحریر و وسایل کمک آموزشی تهیه کنیم و یک جلد از کتاب «استاد» را هم در بسته‌ها قرار دهیم، این کار به نیت مادر شهید شهریاری انجام شد که برای من بسیارماندگار بود.
 
تعداد بازدید : 0
نام:
ایمیل:
* نظر:
مطالب برگزیده
گفتگو دیباچه با رییس سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان

شرکت ۷۰ طرح از ۱۹ استان در نمایشگاه جشنواره خوارزمی/منتخبین جشنواره، بدون کنکور وارد دانشگاه می‌شوند!

۰۹:۰۰  -  ۲۷ آبان ۱۴۰۳
گفتگو اختصاصی دیباچه با غلامعلی حداد عادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی

ما با کلاس‌های آزاد در دنیا ارتباط داریم/ سعی داریم با وزارت علوم همکاری داشته باشیم، اما این همکاری تاکنون رضایت بخش نبوده است!

۲۰:۴۲  -  ۲۹ آبان ۱۴۰۳
مجید اسماعیلی، نوازنده پیشکسوت ویولنسل در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

ارکسترهایی که در کشورمان برگزار می‌شوند، هم ردیف ارکستر های کشور های دیگر هستند!

۱۴:۱۵  -  ۲۶ آبان ۱۴۰۳
مدیر کل اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هرمزگان در گفتگو با دیباچه خبر داد؛

نمایش گرگوربافی و تراش صدف‌های دریایی در نمایشگاه ملی صنایع دستی/ بندرلنگه به‌عنوان شهر ملی گلابتون، شناخته شده است

۱۳:۰۲  -  ۲۶ آبان ۱۴۰۳
گفتگو اختصاصی دیباچه با استاد فرهاد فخرالدینی، بنیان گذار ارکستر ملی ایران

عرصه موسیقی نیازمند حمایت دولت است و نباید به آن آسیب بزنند! / تِم سازی نمی‌تواند یک اثر موسیقایی را فاخر کند!

۲۰:۲۴  -  ۲۷ آبان ۱۴۰۳
گفتگوی دیباچه با مهدی وثوقی راد، بازیگر پیشکسوت عرصه تئاتر و تلویزیون

برخی از نمایش‌های روی صحنه، اصالت و پختگی لازم را ندارند/ آخرین خبرها از پروژه جدید نیما جاویدی!

۱۳:۲۱  -  ۲۶ آبان ۱۴۰۳
" گالری آرت پرشیا " میزبان هنرمند معاصر کشورمان شد؛

شگفتی نمایشگاه انفرادی آثار استاد "جلیل خلیلی" و هنری که باید دیده شود!

۲۰:۰۴  -  ۲۲ آبان ۱۴۰۳
پربازدیدها
آخرین اخبار